ФЕНТЪЗИ

АЕГОНИЯ е фентъзи проект, който включва в себе си поредица от романи и атмосферична метъл музика с текстове, вдъхновени от света на книгите. До момента авторите са издали два романа "Истории от земите на Аегония", един дългосвирещ албум "The Forgotten Song" (2019) и два фолклорни сингъла, вдъхновени от мистичния български фолклор и древната Родопа планина (2019). Най-новото издание на проекта е албума "Moonlight Tales", който излезе в края на август 2022.

Магичните мелодии на Аегония могат да бъдат изпълнени както с тежкия звук на метъл група, така и с акустични класически инструменти и вокали.

Проектът Аегония е основан от Елица Стоянова и Николай Николов. В началото те свирят кратки импровизации с китара, цигулка и вокали. Скоро забелязват, че текстовете, които пишат, са свързани помежду си и разказват приказна история. Всяка нова песен е като още едно парче от пъзела, който по-късно наричат "Истории от земите на Аегония". Ели решава да напише тази история като фентъзи роман под псевдонима Неа Станд. Процесът по писането води до още музика, а музиката - до още фрагменти от историята.

В света на Аегония най-голямата сила на магьосниците е тяхната песен. Първият албум и роман "Забравената песен" разказват историята на откраднатата песен на магьосницата Ендориел. Романът много прилича на приказка или легенда. Ендориел е могъща магьосница и царица на древния град Аегония. Един ден тя е нападната от друг магьосник - Варкхагор - който е решен да завладее земите ѝ. Скоро той разбира, че силата на Ендориел е равна на неговата и ще трябва да е много изобретателен, за да я победи. Така че магьосникът измисля план как да открадне най-голямата сила на Ендориел - нейната магическа песен...

Вторият роман "Реката на спомените" и вторият албум "Moonlight Tales" са продължение на тази история.

Listen to our music on

Чуйте музиката на Аегония

Youtube | Bandcamp | Spotify

Download "The Forgotten Song" ebook
FB2 format | MOBI (Kindle) formatФОЛКЛОР

Създателите на Аегония винаги са били запленени от красотата на природата и автентичната фолклорна музика. В продължение на две години те свирят в оркестър за българска народна музика на кавал и гъдулка. Това дълбоко им повлиява и ги вдъхновява да напишат няколко песни с фолклорно звучене.

Видеата към песните "Ща да ида, майчинко" и "Самодива" са заснети в мистичната Родопа планина и на красивите Крушунски водопади. Всички дрехи и предмети, използвани за заснемането им, са автентични. Магическо пътешествие назад във времето.

"Иска ми дума гората" (видео) - написахме тази песен, за да изразим дълбоката си любов към Природата. Нашето послание към всички хора на Земята е - пазете и обичайте всички живи същества в този чуден и красив свят!

Друга песен с фолклорно звучене на Аегония е "Заспала е Стоена" (все още не е публикувана).СТАТИИ И РЕВЮТАMERCHIf you would like to support us, please visit our bandcamp page.

Ако искате да закупите книга, диск или тениска, моля пишете до facebook страницата на Аегония или на email.КОНТАКТИ